Gyógyvíz

Hungarospa Hajdúszoboszlói Strand- Gyógy- és Élményfürdő

Hungarospa Hajdúszoboszlói Strand- Gyógy- és Élményfürdő

Elérhetőség

Cím: Hajdúszoboszló, Szent István Park 1-3.
Kapcsolat: Tel.: +36 52 558-558, Fax: +36 52 360-039

Európa legnagyobb fürdőkomplexuma található Hajdúszoboszlón, amely több, mint 70 éves biztosít tökéletes kikapcsolódást vendégeinek. A gyógyfürdő, élményfürdő és uszoda mellett megtalálható a strand és aquapark is.

1996-ban nyitották meg a fürdő gyógyszanatóriumát, a Hotel Thermál Terápiát. Hamarosan saját fürdőépületet is kapott a létesítmény. 1998. végére készült el az új thermalfürdő-épület.

2008. közepén indult el Hajdúszoboszló eddigi történetének legnagyobb turisztikai beruházása, azaz a 15 ezer m2 alapterületű Aqua-Palace fedett élményfürdő kivitelezése. A fürdő egyszerre mintegy ezer fő befogadására képes.

Tovább

Tisza liget Termálstrand és Élményfürdő

Tisza liget Termálstrand és Élményfürdő

Elérhetőség

Cím: Szolnok, Tiszaligeti Sétány
Kapcsolat: Tel.: +36 56 379-701, Fax: +36 56 513-785

A szolnoki strand területén egy 2002-ben teljesen felújított fitness komplexum jött létre a mostani nevén: Tisza liget Termálstrand és Élményfürdő.

A belvároshoz közel a fürdő eredetileg 1960-ban épült. A városon belül egy külön kis menedékként szolgált a parkos, fás területének köszönhetően, ahol a látogatók nyugodtan pihenhettek. Egy csónakázó tó kapcsolódik a fürdő területéhez, amely a büfék, termálmedencék és úszómedencék mellett csalogatja magához a vendékeket.

A medencék mellett felújították az öltözőket is. Gyógyvízzé minősítették a termálmedencék vizét és a strandmedence a mai kor elvárásainak alapján élménymedencévé lett alakítva, ahol sodrófolyosó, vízgomba, hátmasszázs és pezsgető levegő szórakoztatja az embereket.

Tovább

Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Elérhetőség

Cím: Marcali, Rózsa utca 2/a
Kapcsolat: Tel: +36 85 515-200

Nyitvatartás

Minden nap: 10.00-19.00

A 80 ezer m2-es Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont Marcali északi részén találhat Somogy megyében. A fürdő, amely 2003-ban nyitotta meg kapuit rendelkezik egy 50 méteres versenymedencével, csúszdával termál- és gyógyfürdővel valamint gyermekpancsolóval is. 2009-ben egy fejlesztés után a mozgáskorlátozottak számára mobil emelővel és fedett résszel bővült a létesítmény.

Akik a sportok megszállotjai, azok is jól érezhetik itt magukat a 4 teniszpály, 2 strandkézilabda és strandröplapda pálya és a kosárlapdapálya segítségével.

A picikre is gondoltak, így játszótér is található a Szabadidőközpontban hatalmas homokozóval és több féle játékelemmel.

Tovább